Activiteiten

Drie Openluchtconcerten op Za 21 augustus 2021 in 't Woudt


Op zaterdag 21 augustus a.s. vinden er drie Openluchtconcerten plaats in het eeuwenoude kerkdorp ’t Woudt. ’t Woudt ligt aan de weg van Delft naar het Westland. Deze concerten maken onderdeel uit van het project ‘Ode aan Midden-Delfland’. De locatie van de concerten is de prachtige binnenplaats van boerderij De Lindehoeve, ’t Woudt 11.


Uitvoerenden zijn zeer getalenteerde jonge musici. Bijna allen zijn laureaten en prijswinnaars van Jong Talent Concours Maassluis en het Prinses Christina Concours. Sommigen volgen inmiddels een conservatoriumopleiding en enkelen hebben zelfs meegewerkt aan het klassieke muziekprogramma Podium Witteman.


De aanvangstijd en musici:


Concert A van 13:00-14:00 uur

· Adinda & Matthijs van Delft viool en gitaar

· Rietkwintet Pistache: Anouk Dolfing hobo, Daniele Zamboni klarinet, Marlon Valk saxofoon, Bram Boesschen Hospers basklarinet en Matthias As fagot (winnaar van de Govert van Wijnprijs 2020 in Maassluis)


Concert B van 16:00-17:00 uur

· Sunniva & Ursula Skaug altviool

· Ensemble Triptyque: Merle & Sarah van der Lijke en Fama Koning fluit, harp en cello


Concert C van 19:00-20:00 uur

· Violiste Hester Verhoeff & Friends - Hester komt uit Den Hoorn en behaalde dit jaar haar master viool aan het KHU Utrechts Conservatorium.Toegangsprijs en reserveren:


De toegangsprijs per concert is €15,- incl. een drankje. Voor de concerten moet vooraf gereserveerd worden. Op volgorde van binnenkomst worden de reserveringen bevestigd!

Reserveren kan vanaf dinsdag 29 juni 2021 en kan alleen via deze Link


De concerten vinden geheel volgens de richtlijnen van de regering en het RIVM plaats!

Achter de kerk is voldoende parkeergelegenheid.


Wij kijken uit naar de concerten van deze jonge talenten en hopen dat u erbij bent.


Stichting Vrienden van de Woudtse Kerk , Stichting Maassluise Muziekweek/Jong Talent Concours Maassluis, Comité Concerten ’t Woudt en organisatie Ode aan Midden-Delfland


))Programma zaterdag 21 augustus 13:00 uur


Adinda & Matthijs van Delft, viool en gitaar

· Ferdinant Rebay (1880 – 1953) - Sonate voor viool en gitaar in E-klein:

Allegro ma non troppo, Variationen über ein kärntner Volkslied, Menuetto en

Rondo (Finale)

· Astor Piazzolla (1921 – 1992) - Bordel 1900 (Histoire du Tango)Rietkwintet Pistache:

Anouk Dolfing hobo, Daniele Zamboni klarinet, Marlon Valk saxofoon, Bram Boesschen Hospers basklarinet en Matthias As fagot

· Johann Seb. Bach - Fuga

· Richard Wagner - Siegfried-Idyll

· Een eigen werkProgramma zaterdag 21 augustus 16:00 uur


Ursula & Sunniva Skaug altviool

· Jean-Marie Leclair - Sonate op. 3 no 5 for two viola's

· Frank Bridge - Lament

· Garth Knox - Viola Spaces no 4: Nine FingersEnsemble Triptyque:

Merle & Sarah van der Lijke en Fama Koning fluit, harp en cello

· Michail Glinka - Drei Russchische Lieder

· Johann Strauss jr. - Romance in d voor cello en harp

· Astor Piazzolla - Café 1930 voor fluit en harp

· Claude Debussy - Golliwog's Cake Walk uit Children’s CornerProgramma zaterdag 21 augustus 19:00 uur


· Programma van Violiste Hester Verhoeff & Friends volgt zo snel mogelijk!
Twee miniconcerten in ’t Woudt door Esther van Es

Op zaterdag 12 september 2020, Open Monumentendag, deelde Esther van Es met ons, in verhalen en liedjes, haar eerste kennismaking met Schipluiden en vertelde hoe Midden-Delfland en de mensen die er wonen haar hart veroverd hadden. De puurheid van haar stem werd omlijst door de akoestiek van het mooie Woudtse kerkje. Een hele bijzonder combinatie. Een cadeautje op deze mooie dag!De Vrienden van de Woudtse kerk organiserden op 22 augustus 2020 twee openluchtconcerten in 't Woudt in samenwerking met het Comité Concerten 't Woudt, bekend van de Zomeravondconcerten.

De locatie was de binnenplaats van één van de prachtige monumentale boerderijen, ’t Woudt 11.

Uitvoerenden waren sopraan Claron McFadden en gambist/cellist Robert Smith,

twee gerenommeerde muzikanten die een internationale carrière genieten.

Zij brachten een programma met muziek van o.a. Barbara Strozzi, Giulio Caccini,
Duke Ellington, enkele spirituals, Carl Friedrich Abel en Robert Smith.

De Vrienden van de Woudtse kerk organiserden op vrijdag 13 december 2019 een Kerstconcert in samenwerking met het Comité Concerten 't Woudt, bekend van de Zomeravondconcerten.


De uitvoerenden Anjo van Hemert (alt), Hester Verhoeff (viool) en Albert Moerman (orgel) brachten ons in Kerstsfeer met werken van Johan Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Peter Cornelius, Arcangelo Corelli. Daarnaast zal een aantal Oud Hollandse kerstliederen werd ten gehore gebracht.Anjo van Hemert


Hester Verhoeff


Albert Moerman


Anjo van Hemert is alt- mezzosopraan; zangeres en zangcoach. Zij studeert solozang sinds 1992, momenteel bij Rita Dams. Zij heeft een duo met pianist Ton van der Voort, en werkt regelmatig samen met andere instrumentalisten. Anjo’s repertoire omvat opera, oratoria, concertaria’s en liederen. Zij zingt eveneens in cantate-, kerk-, trouw- en rouwdiensten.

Sinds 2017 is de muziekstudio en Zangschool in Gouda gevestigd. In deze prachtige ruimte geeft Anjo workshops, individuele zanglessen en ensemble lessen aan jong en oud. De Zangschool heeft ook in Pijnacker een leslocatie. Palmconcerten zijn huiskamerconcerten in de muziekstudio en vinden ongeveer vier keer per jaar plaats.

Ook zingt Anjo voor de Stichting Diva Dichtbij. In een kleine groep in de huiskamer maakt Anjo contact met mensen die in hun eigen wereld verzonken zijn, zo ontstaan er prachtige momenten, de ene keer innig en klein; de andere keer uitbundig en feestelijk. www.anjovanhemert.nl


Hester Verhoeff begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen bij Mea Fontijn. In 2018 heeft ze haar Bachelor viool Cum Laude behaald aan het conservatorium van Rotterdam. Ze heeft aan het conservatorium lessen gevolgd bij Andras Czifra, docent aan het conservatorium sinds 1982, waarna ze een jaar lessen heeft gevolgd bij Benzion Shamir. Momenteel studeert ze voor haar master aan het conservatorium van Utrecht bij Lis Perry. Naast haar opleiding geeft ze concerten met verschillende orkesten en geeft ze vioollessen op invalbasis. Sinds 2017 maakt ze deel uit van ensemble Krulmuziek, dat concerten verzorgt voor de allerjongste kinderen.


Albert Moerman studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en piano en behaalde er zijn ‘Einddiploma Solospel’. Hij volgde masterclasses bij o.a. Piet Kee en Luigi Fernando Tagliavini aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem en bij Marie-Claire Alain aan het Centre Musical International Johann Sebastian Bach in Saint-Donat. Van 1980-1982 studeerde hij bij Marie-Claire Alain aan het Conservatoire National de Musique in Parijs. In 1979 was hij prijswinnaar van het Internationale Orgelconcours te Brugge. Hij was jarenlang hoofd van de afdeling muziek van De VAK, centrum voor de Kunsten in Delft. Hij is organist van de kerk in ’t Woudt. Albert Moerman zet zich ook in voor Jong Talent Concours Maassluis. Een klassieke muziekconcours voor jong muzikaal talent.


Op vrijdagavond 23 november 2018 organiseerden wij samen met Jan van Westenbrugge een orgelconcert in de Woudtse kerk.

Zing mee in de Woudtse kerk

Op monumenten dag (8 september 2018) was de Woudtse kerk geopend.
De hele dag waren er mensen aanwezig zijn om u, onder het genot van een kopje koffie, alles te vertellen over de geschiedenis van de kerk.

Daarnaast organiseerde de “Vrienden van de Woudtse kerk” ook een meezingconcert. De Woudtse kerk is namelijk beroemd om zijn prachtige akoestiek. U kreeg de mogelijkheid om dit zelf te ervaren.

Bezichtig de Woudtse kerk in de zomer tijdens de openstellingen

Van mei tot half september is de Woudtse kerk op zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur open voor bezichtiging.
Er zijn vrijwilligers die u graag rondleiden in de kerk.
Bij trouw- en rouwdiensten is de kerk niet open voor publiek. Ook bij zomeravondconcerten is de kerk dicht, vanwege de voorbereidingen van de musici. Houd de actuele data en tijden in de gaten.
Concert Byzantijns Mannenkoor

Op zondagmiddag 15 april 2018 organiseerde de Stichting Vrienden van de Woudtse Kerk een concert met medewerking van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor uit Hoorn, Noord-Holland.

Het werd een bijzonder concert waarbij typisch Russische Klooster gezangen werden vertolkt. Het koor verklankt de iconen, wierook, kaarsen en menselijke gebeden van het koningklijke Byzantijnse riten in al hun eenvoud en uitbundigheid. De dirigent Grigori Sarolea nam de aanwezigen zeer gepassioneerd mee in de verhalen achter de gezangen. Na de pauze zong het koor een aantal Kozakkenliederen waarin de weemoed van de rovers op de steppen doorklonk.

Na het concert was er op uitnodiging van de Stichting gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten in de Hooiberg. Een bijzonder geslaagd evenement, ook aldus het leuke artikeltje in de Schakel de week erop.

        

Startbijeenkomst

20 mei 2017 was de eerste kennismakingsbijeenkomst van De Vrienden van de Woudtse Kerk. Jacques Moerman, historicus en schrijver van het boek "’t Woudt", gaf een lezing over de geschiedenis van de kerk. Er was de mogelijkheid om de kerk en haar toren te bezichtigen onder leiding van een van de bouw- en restauratiedeskundigen van de kerk. Het was een geslaagde avond en waarbij we weer een aantal nieuwe donateurs hebben mogen ontvangen.