Kerstconcert ’t Woudt vrijdag 13 december 2019

De Vrienden van de Woudtse kerk organiseren op vrijdag 13 december 2019 een Kerstconcert in samenwerking met het Comité Concerten 't Woudt, bekend van de Zomeravondconcerten.

De uitvoerenden Anjo van Hemert (alt), Hester Verhoeff (viool) en Albert Moerman (orgel) brengen ons in Kerstsfeer met werken van Johan Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Peter Cornelius, Arcangelo Corelli. Daarnaast zal een aantal Oud Hollandse kerstliederen ten gehore worden gebracht.

Wij nodigen u van harte uit de start van het Kerstseizoen met ons mee te beleven in dit feestelijke concert. Na afloop is er tijd om de artiesten en de vrienden van de Woudtse Kerk te ontmoeten onder het genot van een drankje in de Hooiberg.

Anjo van Hemert

Hester Verhoeff

Albert Moerman

Aanvang 20.00 uur (Kerk open om 19.00 uur) Einde ongeveer 21.15 uur.

Entrée € 17,50 ( vrienden € 15, -) inclusief consumptie na afloop in de Hooiberg

Reserveer hier uw kaarten

U ontvangt een bevestiging van het versturen van uw aanmelding.

Op een later tijdstip ontvangt u een definitieve bevestiging van uw reservering.

Anjo van Hemert is alt- mezzosopraan; zangeres en zangcoach. Zij studeert solozang sinds 1992, momenteel bij Rita Dams. Zij heeft een duo met pianist Ton van der Voort, en werkt regelmatig samen met andere instrumentalisten. Anjo’s repertoire omvat opera, oratoria, concertaria’s en liederen. Zij zingt eveneens in cantate-, kerk-, trouw- en rouwdiensten.

Sinds 2017 is de muziekstudio en Zangschool in Gouda gevestigd. In deze prachtige ruimte geeft Anjo workshops, individuele zanglessen en ensemble lessen aan jong en oud. De Zangschool heeft ook in Pijnacker een leslocatie. Palmconcerten zijn huiskamerconcerten in de muziekstudio en vinden ongeveer vier keer per jaar plaats.

Ook zingt Anjo voor de Stichting Diva Dichtbij. In een kleine groep in de huiskamer maakt Anjo contact met mensen die in hun eigen wereld verzonken zijn, zo ontstaan er prachtige momenten, de ene keer innig en klein; de andere keer uitbundig en feestelijk. www.anjovanhemert.nl

Hester Verhoeff begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen bij Mea Fontijn. In 2018 heeft ze haar Bachelor viool Cum Laude behaald aan het conservatorium van Rotterdam. Ze heeft aan het conservatorium lessen gevolgd bij Andras Czifra, docent aan het conservatorium sinds 1982, waarna ze een jaar lessen heeft gevolgd bij Benzion Shamir. Momenteel studeert ze voor haar master aan het conservatorium van Utrecht bij Lis Perry. Naast haar opleiding geeft ze concerten met verschillende orkesten en geeft ze vioollessen op invalbasis. Sinds 2017 maakt ze deel uit van ensemble Krulmuziek, dat concerten verzorgt voor de allerjongste kinderen.

Albert Moerman studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en piano en behaalde er zijn ‘Einddiploma Solospel’. Hij volgde masterclasses bij o.a. Piet Kee en Luigi Fernando Tagliavini aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem en bij Marie-Claire Alain aan het Centre Musical International Johann Sebastian Bach in Saint-Donat. Van 1980-1982 studeerde hij bij Marie-Claire Alain aan het Conservatoire National de Musique in Parijs. In 1979 was hij prijswinnaar van het Internationale Orgelconcours te Brugge. Hij was jarenlang hoofd van de afdeling muziek van De VAK, centrum voor de Kunsten in Delft. Hij is organist van de kerk in ’t Woudt. Albert Moerman zet zich ook in voor Jong Talent Concours Maassluis. Een klassieke muziekconcours voor jong muzikaal talent.

Op vrijdagavond 23 november 2018 organiseerden wij samen met Jan van Westenbrugge een orgelconcert in de Woudtse kerk.

Zing mee in de Woudtse kerk

Op monumenten dag (8 september 2018) was de Woudtse kerk geopend.
De hele dag waren er mensen aanwezig zijn om u, onder het genot van een kopje koffie, alles te vertellen over de geschiedenis van de kerk.

Daarnaast organiseerde de “Vrienden van de Woudtse kerk” ook een meezingconcert. De Woudtse kerk is namelijk beroemd om zijn prachtige akoestiek. U kreeg de mogelijkheid om dit zelf te ervaren.

Bezichtig de Woudtse kerk in de zomer tijdens de openstellingen

Van mei tot half september is de Woudtse kerk op zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur open voor bezichtiging.
Er zijn vrijwilligers die u graag rondleiden in de kerk.
Bij trouw- en rouwdiensten is de kerk niet open voor publiek. Ook bij zomeravondconcerten is de kerk dicht, vanwege de voorbereidingen van de musici. Houd de actuele data en tijden in de gaten.

Concert Byzantijns Mannenkoor

Op zondagmiddag 15 april 2018 organiseerde de Stichting Vrienden van de Woudtse Kerk een concert met medewerking van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor uit Hoorn, Noord-Holland.

Het werd een bijzonder concert waarbij typisch Russische Klooster gezangen werden vertolkt. Het koor verklankt de iconen, wierook, kaarsen en menselijke gebeden van het koningklijke Byzantijnse riten in al hun eenvoud en uitbundigheid. De dirigent Grigori Sarolea nam de aanwezigen zeer gepassioneerd mee in de verhalen achter de gezangen. Na de pauze zong het koor een aantal Kozakkenliederen waarin de weemoed van de rovers op de steppen doorklonk.

Na het concert was er op uitnodiging van de Stichting gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten in de Hooiberg. Een bijzonder geslaagd evenement, ook aldus het leuke artikeltje in de Schakel de week erop.

Startbijeenkomst

20 mei 2017 was de eerste kennismakingsbijeenkomst van De Vrienden van de Woudtse Kerk. Jacques Moerman, historicus en schrijver van het boek "’t Woudt", gaf een lezing over de geschiedenis van de kerk. Er was de mogelijkheid om de kerk en haar toren te bezichtigen onder leiding van een van de bouw- en restauratiedeskundigen van de kerk. Het was een geslaagde avond en waarbij we weer een aantal nieuwe donateurs hebben mogen ontvangen.